Mads Borg Andersen
(1861-1940)
Død
(1866-)
Anders Stubkjær Andersen Borg
(1888-)
Anna Stubkjær Borg
(1922-1982)

 

Familie

Anna Stubkjær Borg 1

  • Født: 1922
  • Død: 9-5-1982, Rwantage, , , Tanzania i en alder af 60 år

  Notater:

Kilde: Aage Borg - Anna Stubkjær blev dræbt i Afrika.

http://www.bredalsparken.dk/~drabssageridanmark/html/drabssager_-_1982.html (kopieret d. 8/3 2009)
Søndag den 9. maj 1982 blev den 60 årige danske missionær Anna Stubkjær Borg myrdet af nogle røvere i Tanzania. Hun arbejdede som sygeplejerske for det Danske Missionsselskab, på et hospital i Rwantage, der lå i den nordvestlige del af Tanzania, på grænsen til Uganda.
Da røverne pludselig dukkede op på hospitalet prøvede hun at flygte, men blev dræbt.
Hun havde arbejdet for det Danske Missionsselskab i 31 år, siden hun var 29 år.


Kristelig dagblad 11/4 2000:
Jens Hvas
>Da sagde Maria: >Se! Jeg er Herrens tjenerinde. Lad det ske mig efter dit ord!<< (Luk. 1, 38) Maria må være vokset op i en menighed, hvor Gud ikke var den fjerne Gud, stivnet i dogmer og ritualer. Hun vidste noget om, at Gud kalder på mennesker; at Gud vil mennesket noget med det, der bliver dem tilskikket. Det var det, Jesu moder fortalte Lukas noget om, da han kom til hende for at høre om begyndelsen til den største historie, der nogensinde er fortalt: historien om Jesus. Maria kunne da fortælle det, som er blevet fortalte af mange andre både før og siden: Gud kaldte på mig! Maria hørte sig kaldet af Gud, som troens Fader Abraham hørte det i tidernes morgen: >Drag ud fra dit folk til et land, som jeg vil vise dig<; eller som en vestjysk pige, Anna Stubkjær Borg, der ofrede sit liv i Afrikas jungle. En radiojournalist spurgte hende engang: >Hvorfor gør du det?< >Fordi Gud sagde, jeg skulle. Det overhørte jeg nogle år, men så måtte jeg rejse!< Gud kalder på mennesket, fordi han har brug for det, han skabte i sit billede. Det er nok den dybeste begrundelse for vort liv! Det turde Brorson i hvert fald sige: >Hvor Gud mig fører, vil jeg mig ham ganske overgive, og synes sagen underlig, han ved dog frem at drive, hvad han med mig bestemte alt, før jeg af moders liv blev kaldt; jeg er jo ej min egen.< D:S. 19. v. 2 Jens Hvas

  Begivenheder i hendes liv:

• Beskæftigelse: Missionær.


Kilder


1 Aage Borg. Oplysninger fra Aage Borg, indeholder enkelte oplysninger om personer eller tilføjer alle oplysninger om personer.
Se under andre kilder for bekræftigelse i øvrigt.

2 Aage Borg.


Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 7-9-2014 med Legacy 8.0 fra Millennia